Generalno

RQuiz je Windows aplikacija (Windows 10/11) za koju je potrebna HW platforma srednjih performansi

Registracija

RQuiz SW je jednostavan za korištenje. Kada prvi put startate RQuiz SW, komande za otvaranje i krerianje datoteke sa pitanjima će biti blokirane. To je zato što je svaka verzija RQuiz SW licencirana.

Da bi koristili RQuiz aplikaciju, morate obezbijediti validnu licencu. To radite tako što odete na meni: Pomoć - Licenca
Kada dobijete  'Registration Form', Potrebno je da kopirate 'UID' i  pošaljete na e-mail adresu:
license@rquiz.net

Primjer e-mail poruke:

Primjer odgovora:

Bitno je da selektirate KOMPLETNU licencu iz odgovora i uneste u 'Registration Form':

Sada možete da koristite RQuiz. Najbolji način je da otvorite primjer datoteke Geography.db da bi ste se upoznali sa tri osnovne funkcije koju RQuiz sadrži: Testiranje, Unos Pitanja i Pregled Pitanja.

Ops. Svaka datoteka je takođe zaštićena licencom tako da kada prvi put koristite datoteku sa pitanjima, morate ponoviti isti postupak kao što je već opisano.

Dok čekate odgovor, možete slobodno zatvoriti aplikaciju i kada dobijete odgovor ponovo startati i nastaviti registraciju. Nakon unošenja licence i potvrde sa OK, dobićete poruku da je licenca prihvaćena.

RQuiz upotreba

       Kada ste obezbijedili neophodne licence, sa RQuiz aplikacijom možete testirati svoje znanje, što i jeste osnovna namjena ove aplikacije. Otvorite datoteku sa pitanjima, odaberite koliko će pitanja sadržavati test i od kojeg pitanja ćete započeti testiranje (u slučaju da ste već ranije prešli određen broj pitanja). Konačno kliknite na dugme Test. 

Na pitanja odgovarate odabirom jednog ili više tačnih odgovora. Odgovore možete provjeriti odmah ili na kraju testa. Ako niste zadovoljni, možete ponoviti ista pitanja ili startati novi test.
Prilikom provjere, tačni ogovori su obilježeni zelenom bojom.